top of page

Vi skreddersyr skytjenester, tilpasser løsninger og utforsker nye muligheter for å drive organisasjonen din videre

Det hele starter med å forstå deg og din bedrift


Ved å sette oss inn i hvordan din bedrift opererer, og hvor du vil, så klarer vi å velge de tjenestene som skal fortsatt være lokalt, og hvilke som vi kan legge i skyen. Behovene varierer mellom hver enkel virksomhet og må derfor tilpasses nøye bedriftens mål. Det hele starter altså med forretningsforståelse.

"IT relasjon er suverene både som samarbeidspartnere på å sette opp og få Microsoft 365 til å fungere slik vi ønsker. De er raske med å hjelpe oss når vi har problemer vi ikke selv finner utav.

Alt i alt – IT relasjon er lidenskapelig opptatt av å hjelpe de kundene sine og vi kunne ikke vært mer fornøyde. 

 

- Atle Riskedal, Forretningsutvikler i Vekstpartner AS og Partner i Blue_Leap AS

2024-03-08 13_37_01-63c595adf034bf5203dd7b5c_A62A1351-p-800.jpg (800×1200).png

- Atle Riskedal, Forretningsutvikler i Vekstpartner AS og Partner i Blue_Leap AS

IMG_5556-Enhanced-NR (2).jpg

Backup i skyen gir deg ekstra sikkerhet og trygghet


Ved å benytte en skyløsning enten som hoved- eller ekstra-backup, så øker du tilgjengeligheten av dataene ved et datahavari eller korrupsjon av data.
Du blir ikke lenger avhengig av å ha tilgang til media som disker, maskiner eller taper.


I tillegg så tilbyr stadig flere tjenester 2-faktor autentisering, slik at sikkerheten også verifiseres på samme måte som banktjenester og offentlige tjenester.

Økonomisystem eller CRM-system i skyen kan øke effektiviteten og stabiliteten


Ved å basere bedriften på skysystemer så vil du slippe å måtte investere i spesialprogramvare  som skal installeres på hver enkelt maskin.
Alt går via en webleser som aksesserer økonomisystemet, lønnssystemet eller CRM-systemet. Ingen server, ingen backup og ingen lokal installasjon.

IMG_5520-Enhanced-NR.jpg

Ved flyttingen til nye lokaler i 2019 ble IT Relasjon AS valgt som vårt nye IT-support firma for å drifte våre IT-systemer med skylagring, programvare, service og leveranser. Samarbeidet har siden start fungert meget bra, vi behøver ikke tenke på noe selv.
Med sitt eget IT Helpdesk-team blir problemer, nyinstallasjoner og oppdateringer løst og installert med meget rask responstid.

 

- Ove Henning Tjølsen,
Daglig leder og Arkitekt i Byggkon AS

www.byggkon.no

IMG_5584-Enhanced-NR (1)_edited.jpg

Salgssystemer i skyen kan åpne for nye muligheter for innovativt salg


Teknologien utvikles stadig, ikke minst på internetts globale arena. Ved å benytte internett-baserte salgssystem så får man ofte tilgang til ny teknologi på en annen måte enn ved å benytte tradisjonelle systemer. De kan være sammenkoblet med e-post-systemer, linkedin, facebook, twitter, snapchat og lignende - som gir en annen opplevelse.

Book et møte med oss, så diskuterer vi hvilke muligheter som finnes.

3 vanlige spørsmål og bekymringer om skytjenester

Er vi ikke mindre sikre med dataene våre i skyen?
Nei, tvert imot. De store datasentrene hvor dataene lagres holder en veldig høy standard for datalagring enn det som ofte er vanlige hos Norske bedrifter. Både når det gjelder overvåking, fysisk sikkerhet og godkjenning av personal så er sikkerheten høyere enn det som ofte er tilfelle. De fleste server-sentrene er også godkjent for myndighetsdata og i noen tilfeller millitære data.

 

I tillegg tilbyr alle datasentre 2-faktor autentisering med sertifikater, hvor man må autentisere deg med mobilen i tillegg til brukernavn og passord. Derfor, om man ser på helheten, så er det klart at sikkerheten blir fort høyere på skybaserte systemer enn om man har alt lokalt.

Men hva gjør vi om internett-forbindelsen går ned?

Det er riktig at å legge store deler av bedriften over til skybaserte løsninger  gjør bedriften mer sårbar for tap av internett. Samtidig så er det slik i dag at vi er uansett veldig sårbare for tap av internett, enten om vi har alle servere lokalt eller om vi har bare enkelt PCer. Om man ikke har internett så får man ikke gjort stort uansett. Likevel, så får man uansett jobbet med lokale filer (som f.eks. Word, Excel og Powerpoint) - slik at disse blir synket når internett kommer tilbake.

Kan vi gjøre noe for å gjøre oss mindre sårbare for internett-brudd?
Ja, det er stadig flere leverandører som tilbyr 4G-backup på internett-forbindelsen. Derfor, om en kabel skulle bli gravd over, så vil internett-routeren automatisk skifte over til mobilnettet - og du fortsetter uten å merke at du er over på en annen løsning.

3 ytterligere fordeler med skytjenester

Sikker Ikon - Grønn
Lock Ikon - Grønn
Grønn Handlevogn

Lette å komme igang med


Skytjenster er slik lagt opp at man kan signe opp for de og være igang uten noen installasjon, og ofte med en gratis prøvemåned. Vi hjelper deg igang med de løsningene som finnes.

Forbindelsen skjer kryptert


Kommunikasjon mellom din nettleser og webtjenesten skjer kryptert. Det er ingen som kan sitte i mellom å lytte på hva som foregår. Derfor er løsningene også veldig sikre.

Datatrusler mitigeres


Ved bruk av skytjenester så slipper du å tenke på backup, problemer med virus-angrep, forsøk på hacking og så videre - det hele tas hånd om den eksterne produktleverandøren.

bottom of page